Zrozena ve Florencii

Blog

Kabelky LOVELILI se rodí v samotném srdci Toskánska, ve Florencii, která je kolébkou renesance, umění a kožedělné výroby. Uchýlili jsme se do překrásné manufaktury s hlubokou tradicí. Jsme sice tou nejmenší značkou, která zde působí, o to víc si ale vážíme privilegia, kdy můžeme tvořit vedle světových velikánů, kteří tu také šijí své luxusní kousky. 

Pokaždé, když se vydám pracovně do Toskánska, nezapomenu si udělat procházku historickým centrem Florencie. Dobré jídlo a pití neodmyslitelně patří k této lokalitě. Především červené víno z místních vinic mi dělá příjemnou společnost po celý pobyt :)

Dovolte mi provézt Vás ve zkratce po místech, které miluji a které byste neměli při návštěvě Florencie opomenout.

 

 

 

Ponte Vecchio (italsky „Starý most“) je proslulý most přes řeku Arno ve Florencii, hlavním městě Toskánska. Je dílem architekta Neriho di Fioravante, který roku 1345 překlenul Arno elegantní stavbou se třemi oblouky.

Krámky postavené na mostě po obou jeho stranách dodávají mostu jeho osobitý, pitoreskní ráz. Zlatnické obchůdky pocházejí ze 16. století a jsou vlastně spojením dílny a obchodu, původně však sloužily řezníkům.

 

 

 

Kopie sochahy Davida na náměstí Piazza della Signoria u radnice Palazzo Vechio. Originál je v současné době umístěn v místní Akademii krásných umění. David je renesanční sochařské dílo Michelangela Buonarrotiho z let 1501–1504. Znázorňuje biblického Davida těsně před soubojem s Goliášem; Michelangelo dokonale znázornil proporce lidského těla a v současné době je toto dílo označováno jako jedno z nejlepších sochařských vyobrazení mužského těla v renesančním stylu. Socha je vyhotovena z mramoru a váží přibližně 6 tun.

 

 

Palazzo Vechio je opevněný palác se strážní věží, vystavěný na přelomu 13. a 14. století, a přebudovaný v polovině 16. století v renesančním slohu. Je dominantou městského panoramatu italské Florencie, stojí v jejím centru na Náměstí signorie. V současné době slouží jako reprezentační budova městská radnice a jako městské muzeum.

 

 

 

Katedrála Santa Maria del Fiore (Panny Marie Květné) se řadí k nejkrásnějším na světě a v rámci městského panorama také k těm nejvíce dominantním. Je postavena z bílého, zeleného a růžového mramoru.

 

 

 

 

 

Pokud jste ještě Florencii nenavštívili, určitě si ji dejte na svůj "wishlist". Já ji doslova zbožňuji...

 Lili

Vytvořit účet

STELLA SILK SCARF NERO

Přihlásit se

STELLA SILK SCARF ROSSO