Bořek Šípek pro LOVELILI

Blog Lovelili

Není tajemstvím, že se začátky naší značky psaly v Číně. Setkala jsem se tu se světoznámým architektem a designerem Bořkem Šípkem. Poprosila jsem ho, aby pro mou tehdy začínající značku navrhl kabelku. Představte si, že byl tak pokorným a skromným člověkem, že mi dokonce poděkoval za možnost vyzkoušet něco nového. Ač jsme byli domluveni na jeden návrh kabelky, Bořek přišel hned se třemi. Všechny byly tak zajímavé, že jsme se je rozhodli realizovat v limitovaných edicích.

Nebyl by to on, kdyby nevytvořil něco šokujícího s výrazným rukopisem, jako tomu bylo i při jeho architektonických, či sklářských počinech. Ač jsem ho nikdy neviděla oblečeného v jiné barvě než černé, jeho tvorba je zásadně o barvách, bláznivých tvarech, zkrátka nepřehlédnutelná. Člověk na první pohled pozná, že jde o dílo Bořka Šípka.

 

 

Bořek byl dle mého názoru více ceněný v zahraničí, než ve své rodné zemi. Měl velmi rád asijskou kulturu. Naše setkání vnímám jako osudové a jsem za něj velmi vděčná. Až dnes, po více jak sedmi letech, jsem se rozhodla nabídnout do prodeje dva modely těchto kabelek v několika kusech. Každá kabelka má vygravírované číslo, které je současně i na přiloženém sběratelském certifikátu. Všechny kabelky nesou známky mírného "poškození" díky letitému skladování a jiným nedokonalostem spojených s výrobou v Číně. Mějte prosím toto na pamětí při jejich zakoupení, či připravovaných dražbách, kdy je za LOVELILI věnujeme na pomoc otřebným. Ceníme si jich však jako jedinečného, neopakovetelného díla pod taktovkou Bořka Šípka. A ať už si je vystavíte do vitríny, nebo vynesete do společnosti, věříme, že nebudete litovat.

 

 

Děkuji Bořku,

zdravím Tě tam nahoru. Jsi mi velkou inspirací...

Lili

Foto 1. Martin Kinkal

 

Vytvořit účet

STELLA SILK SCARF NERO

Přihlásit se

STELLA SILK SCARF ROSSO